Kunstgras kopen

Je wilt je tuin opknappen en zoekt naar een perfecte combinatie van een mooie uitstraling en zo min mogelijk onderhoud. Wat doe je dan? Wij zeggen: kunstgras kopen! Kunstgras heeft in de afgelopen jaren een grote ontwikkeling doorgemaakt. Waar het eerder vooral veel ‘kunst’ en weinig ‘gras’ was, is het nu bijna niet meer van echt te onderscheiden.


Kunstgras onder opblaaszwembad

Dat heeft ervoor gezorgd dat kunstgras kopen – iets dat men vroeger liever niet deed – heel gewoon is geworden. En dat is ook heel erg logisch. Het ziet er namelijk niet alleen mooi uit, maar het is ook nog eens heel praktisch. Gras maaien is bijvoorbeeld niet meer nodig en je hoeft ook niet bang te zijn voor kale plekken in je gazon.

Kunstgras: goedkoop of niet?

Nu zul je misschien denken: is kunstgras kopen niet heel duur? Dat valt mee. De initiële investering in kunstgras is inderdaad wat hoger dan bij gewoon gras. Dat kun je immers al voor een paar euro zaaien. Je legt het voordelig aan, maar het is duur in onderhoud. Dit type gras is juist goedkoop in onderhoud.

Voor het onderhouden van kunstgras heb je eigenlijk vrijwel niets nodig, behalve misschien een hark of bezem om de bladeren weg te vegen. Bovendien kun je er alle kanten mee op en maakt het niet uit of je het gras in een donker hoekje legt. Het zorgt ervoor dat elke tuin er mooi en groen uitziet, ongeacht de hoeveelheid zon die het gras krijgt.

Top 3 kunstgrassoorten

tommygrass-kunstgras-tommy

1 Tommygrass Tommy

Klassieker De mooie frisgroene kleurstelling en de juiste spriet lengte zorgen ervoor dat hij zeer geliefd is. Voor kinderen heerlijk zacht om op te spelen en het is een plaatje om te zien. Gemaakt met het revolutionaire maanvormig®  garen. Dit garen is extra zacht, veerkrachtiger, hersteld beter, reflecteert minder en daarbij houdt het tot 20% minder warmte vast. De juiste keuze voor iedere tuin!

Meer informatie

tommygrass-kunstgras-jens

2 Tommygrass Jens

De mooie olijfgroene kleurstelling en de juiste spriet lengte zorgen ervoor dat hij zeer geliefd is. Daarbij is hij extra vol en heerlijk zacht. Voorzien van, de revolutie in kunstgras,  maanvormig® garen. Dit garen is extra zacht, veerkrachtiger, hersteld beter, reflecteert minder en daarbij houdt het tot 20% minder warmte vast.

Meer informatie

tommygrass-kunstgras-noa

3 Tommygrass Noa

Kwaliteit. Smaragdgroen, extra vol en extra zacht.  Voor in de tuin of rondom een speeltoestel, ideaal voor elke toepassing.  Door het gebruik van van uniek maanvormig® garen is dit echt een juweeltje. Dit garen is extra zacht, veerkrachtiger, hersteld beter, reflecteert minder en daarbij houdt het tot 20% minder warmte vast. Een mooie volle mat met een unieke zeer natuurgetrouwe uitstraling.

Meer informatie

Kunstgras leggen in 8 stappen

Zelf kunstgras leggen is eenvoudig. Aan de hand van onderstaande 8 stappen kun je, wanneer je een beetje handig bent, het kunstgras zelf installeren.

1 Ondergrond

Kunstgras leggen ondergrond

De ondergrond is het belangrijkst. Deze is stabiel en voert water goed af. Verwijder de oude grasmat. Breng een laag van 4 tot 8cm brekerzand aan. Tril deze goed aan.

2 Egaliseren

Kunstgras leggen egaliseren

Egaliseer de ondergrond met een balk en waterpas. Zorg ervoor dat de bovenkant van het zandbed ongeveer 1 à 2cm onder het maaioppervlak ligt.

3 Stabilisatiedoek

Kunstgras leggen stabilisatiedoek

Rol het stabilisatiedoek uit over het zandbed. Snij het op maat. Zorg ervoor dat het goed aansluit aan de randen. Overlap het doek 5 tot 10cm als je meer stukken nodig hebt.

4 Uitrollen

Kunstgras leggen uitrollen

Rol het kunstgras uit. Houd rekening met de legrichting. Het kunstgras ligt het mooist wanneer je tegen de sprietrichting in kijkt. Houd 2 à 3cm over aan het eind. Zo heb je meer “speelruimte” om te corrigeren. De randen snij je later weg.

5 Snijden

Kunstgras leggen snijden

Snij het kunstgras op maat met een scherp mes. Snij eerst de overtollige zwarte rand eraf. Leg je twee delen aan elkaar? Leg dan het gras niet strak tegen elkaar aan. Snij het kunstgras zo dat de afstand tussen de stikbanen gelijk blijft.

6 Lijmen

Kunstgras leggen lijmen

Klap het kunstgras ongeveer 30cm terug. Rol de zelfklevende band met –de lijmkant boven- uit in het midden van de twee delen. Verwijder de laag van de tape en klap het kunstgras terug. Open nu voorzichtig, deel voor deel, het kunstgras en druk het stevig aan. Voorkom dat grassprietjes worden mee gelijmd.

7 Bevestigen

Kunstgras leggen bevestigen

Zet het kunstgras aan de randen vast met de bevestigingshaken. Plaats de haak zonder dat je de grassprietjes verdrukt. Zo breng je de haken onzichtbaar aan.

8 Opborstelen

Kunstgras leggen opborstelen

Borstel het kunstgras op met een harde bezem. Doe dit tegen de legrichting in. Wordt het kunstgras intensief gebruikt? Strooi het dan in met vulzand en borstel daarna het gras op.

Word dealer

Ben je hovenier, stratenmaker of wil je als bedrijf Tommygrass opnemen in je assortiment? Vraag dan nu het Informatiepakket aan.

Informatiepakket aanvragen
Online kopen

Wil je als particulier stalen aanvragen of meer informatie over de mogelijkheden en prijzen van kunstgras.

Bezoek webshop

Kunstgras leggen

Kunstgras leggen is een vak apart, maar ook voor de handige doe-het-zelver goed te doen. De basis is het belangrijkst: met een goede, strakke, geëgaliseerde bodem zorg je ervoor dat het gras netjes en strak gelegd kan worden. Uiteraard kun je het ook laten leggen door een vakman; dan heb je er geen omkijken naar en krijg je meestal ook nog eens garantie.

Voor het leggen van kunstgraszoden heb je verschillende materialen nodig, waaronder stabilisatiedoek, vulzand, lijmband en valdemping. Al deze artikelen vind je bij Tommygrass. Wij verkopen alle benodigdheden voor het netjes (laten) leggen van dit soort gras. Omdat we uit voorraad kunnen leveren, hoef je nooit lang op je producten te wachten.

Verschillende soorten gras

Voor je aan het leggen toe bent, moet je natuurlijk eerst weten welke soort kunstgras je precies wilt hebben. Ga je voor goedkoop of voor kwaliteit? Bij Tommygrass maakt dat geen verschil; wij bieden beiden. Wat dacht je bijvoorbeeld van ons prachtige Tommygrass Mies. Dit is een prachtig donkergroen gras, dat heel geschikt is voor op het balkon of onder een zwembadje.

Met een sprietlengte van 33 mm oogt het heel verzorgd. De uitstraling krijgt maar liefst vier sterren. Op zachtheid en compactheid scoort Tommygrass Mies drie sterren. Deze variant is ook heel geschikt voor het gebruik op een plek waar kinderen spelen en waar dieren lopen. Het is robuust en gaat lang mee.

Voordelig kunstgras kopen bij Tommygrass

Een ander soort die het erg goed doet bij hoveniers en stratenmakers is Tommygrass Hugo. Deze korte variant met een sprietlengte van 27 mm is gemaakt van maanvormig® garen. Het gras oogt frisgroen en bestaat uit drie kleuren. De uitstraling van deze soort scoort wederom vier sterren en de zachtheid en compactheid scoren drie sterren.

Wil je voordelig kunstgras kopen? Bekijk dan ook de rest van het assortiment van Tommygrass eens. Wij bieden prachtige soorten gras, tegen hele aantrekkelijke prijzen. Van goedkoop tot iets minder goedkoop, maar altijd van uitstekende kwaliteit. Kunstgras kopen is nog nooit zo gemakkelijk of voordelig geweest!