Kunstgras

Heb jij het idee dat het gras bij de buren ook vaak groener is dan jouw veldje? Dan kan het zomaar eens zijn dat zij kunstgras hebben liggen! Kunstgras ziet er namelijk altijd goed uit, terwijl je er praktisch geen werk van hebt. Zo is het hebben van gras ineens weer heel erg aantrekkelijk. Zeker als je gaat voor een hoogwaardige soort kunstgras, die er ook mooi uitziet.


Kunstgras onder opblaaszwembad

Heb jij het idee dat het gras bij de buren ook vaak groener is dan jouw veldje? Dan kan het zomaar eens zijn dat zij kunstgras hebben liggen! Kunstgras ziet er namelijk altijd goed uit, terwijl je er praktisch geen werk van hebt. Zo is het hebben van gras ineens weer heel erg aantrekkelijk. Zeker als je gaat voor een hoogwaardige soort kunstgras, die er ook mooi uitziet.

Toen de eerste varianten van kunstgras op de markt verschenen, was erg duidelijk dat het niet om echt gras ging. Daar is inmiddels verandering in gekomen; het moderne kunstgras is bijna niet van echt gras te onderscheiden. Het heeft verschillende kleurschakeringen, is heerlijk zacht en reflecteert niet meer zo. Dit geeft het een natuurlijke uitstraling.

Kunstgras onderzoek

Als je je een beetje verdiept in kunstgras, dan zul je al snel merken dat wat onderzoek niet overbodig is. Er bestaan namelijk veel verschillende soorten kunstgras en het type dat jij het beste kunt nemen, is afhankelijk van wat je ermee wilt doen. Zo is voor een sportveld bijvoorbeeld een stevigere variant nodig dan bijvoorbeeld voor een siertuin.

Je kunt je onderzoek het beste beginnen bij Tommygrass. Daar vind je namelijk veel verschillende soorten gras die je kunt kopen en kun je precies lezen welke waarvoor geschikt zijn. Bovendien is elke soort voorzien van een score voor uitstraling, zachtheid en compactheid. Dat maakt je onderzoek meteen een stuk eenvoudiger!

Top 3 kunstgrassoorten

tommygrass-kunstgras-tommy

1 Tommygrass Tommy

Klassieker De mooie frisgroene kleurstelling en de juiste spriet lengte zorgen ervoor dat hij zeer geliefd is. Voor kinderen heerlijk zacht om op te spelen en het is een plaatje om te zien. Gemaakt met het revolutionaire maanvormig®  garen. Dit garen is extra zacht, veerkrachtiger, hersteld beter, reflecteert minder en daarbij houdt het tot 20% minder warmte vast. De juiste keuze voor iedere tuin!

Meer informatie

tommygrass-kunstgras-jens

2 Tommygrass Jens

De mooie olijfgroene kleurstelling en de juiste spriet lengte zorgen ervoor dat hij zeer geliefd is. Daarbij is hij extra vol en heerlijk zacht. Voorzien van, de revolutie in kunstgras,  maanvormig® garen. Dit garen is extra zacht, veerkrachtiger, hersteld beter, reflecteert minder en daarbij houdt het tot 20% minder warmte vast.

Meer informatie

tommygrass-kunstgras-noa

3 Tommygrass Noa

Kwaliteit. Smaragdgroen, extra vol en extra zacht.  Voor in de tuin of rondom een speeltoestel, ideaal voor elke toepassing.  Door het gebruik van van uniek maanvormig® garen is dit echt een juweeltje. Dit garen is extra zacht, veerkrachtiger, hersteld beter, reflecteert minder en daarbij houdt het tot 20% minder warmte vast. Een mooie volle mat met een unieke zeer natuurgetrouwe uitstraling.

Meer informatie

Word dealer

Ben je hovenier, stratenmaker of wil je als bedrijf Tommygrass opnemen in je assortiment? Vraag dan nu het Informatiepakket aan.

Informatiepakket aanvragen
Online kopen

Wil je als particulier stalen aanvragen of meer informatie over de mogelijkheden en prijzen van kunstgras.

Bezoek webshop

Kunstgras leggen in 8 stappen

Zelf kunstgras leggen is eenvoudig. Aan de hand van onderstaande 8 stappen kun je, wanneer je een beetje handig bent, het kunstgras zelf installeren.

1 Ondergrond

Kunstgras leggen ondergrond

De ondergrond is het belangrijkst. Deze is stabiel en voert water goed af. Verwijder de oude grasmat. Breng een laag van 4 tot 8cm brekerzand aan. Tril deze goed aan.

2 Egaliseren

Kunstgras leggen egaliseren

Egaliseer de ondergrond met een balk en waterpas. Zorg ervoor dat de bovenkant van het zandbed ongeveer 1 à 2cm onder het maaioppervlak ligt.

3 Stabilisatiedoek

Kunstgras leggen stabilisatiedoek

Rol het stabilisatiedoek uit over het zandbed. Snij het op maat. Zorg ervoor dat het goed aansluit aan de randen. Overlap het doek 5 tot 10cm als je meer stukken nodig hebt.

4 Uitrollen

Kunstgras leggen uitrollen

Rol het kunstgras uit. Houd rekening met de legrichting. Het kunstgras ligt het mooist wanneer je tegen de sprietrichting in kijkt. Houd 2 à 3cm over aan het eind. Zo heb je meer “speelruimte” om te corrigeren. De randen snij je later weg.

5 Snijden

Kunstgras leggen snijden

Snij het kunstgras op maat met een scherp mes. Snij eerst de overtollige zwarte rand eraf. Leg je twee delen aan elkaar? Leg dan het gras niet strak tegen elkaar aan. Snij het kunstgras zo dat de afstand tussen de stikbanen gelijk blijft.

6 Lijmen

Kunstgras leggen lijmen

Klap het kunstgras ongeveer 30cm terug. Rol de zelfklevende band met –de lijmkant boven- uit in het midden van de twee delen. Verwijder de laag van de tape en klap het kunstgras terug. Open nu voorzichtig, deel voor deel, het kunstgras en druk het stevig aan. Voorkom dat grassprietjes worden mee gelijmd.

7 Bevestigen

Kunstgras leggen bevestigen

Zet het kunstgras aan de randen vast met de bevestigingshaken. Plaats de haak zonder dat je de grassprietjes verdrukt. Zo breng je de haken onzichtbaar aan.

8 Opborstelen

Kunstgras leggen opborstelen

Borstel het kunstgras op met een harde bezem. Doe dit tegen de legrichting in. Wordt het kunstgras intensief gebruikt? Strooi het dan in met vulzand en borstel daarna het gras op.

Kunstgras leggen

Als je besluit om voor kunstgras te gaan, is het ook belangrijk dat je weet hoe het gelegd wordt. Kunstgras leggen is niet heel moeilijk, maar het vraagt wel om een bepaalde vaardigheid. Het leggen begint bij een goede ondergrond, die bestaat uit een goed ingetrild zandbed van ongeveer 4 tot 5 centimeter. Kies hiervoor brekerzand; dat zorgt voor een solide ondergrond.

Daarna wordt een onderdoek aangebracht. Dit kun je op maat snijden met een stanleymes. Heb je meerdere stroken onderdoek nodig? Zorg er dan voor dat ze elkaar overlappen. Vervolgens kan het gras uitgerold worden. De vezelrichting – ook wel de vleug genoemd – is hierbij van belang. Snijd het gras vervolgens op maat. Doe dit vanaf de achterkant met een scherp mes.

Het lijmen van het gras

Nadat het gras helemaal op maat is gesneden, kan het gelijmd worden. Controleer vooraf even of het gras en de lijmband niet nat zijn en werk alleen als de temperatuur tenminste 8 graden is. Sla de te verlijmen stukken ongeveer 30 cm terug en plaats de op maat afgesneden lijmband precies in het midden van de twee aan elkaar te lijmen stukken.

Meng vervolgens de lijm en breng die met een lijmkam aan op de lijmband. Gebruik je een zelfklevende lijmband? Dan kun je gewoon het beschermende folie verwijderen. Let het gras voorzichtig terug en open het gras weer. Druk daarna pas aan. Zo voorkom je dat er sprietjes worden meegelijmd. Zorg ervoor dat alles aangedrukt is voor je erover gaat lopen.

Kunstgras kopen bij Tommygrass

Voor je het kunstgras gaat leggen, moet je het natuurlijk eerst kopen. Dat doe je natuurlijk bij Tommygrass. Tommygrass is hét adres voor onder meer stratenmakers en hoveniers. Als groothandel zorgen wij voor een totaalaanbod. Je kunt bij ons dus niet alleen terecht voor het kopen van gras, maar ook voor lijmband, geotextiel en valdeming.

Tommygrass levert alles direct uit voorraad, waardoor we korte levertijden kunnen hanteren. Ben je hovenier of stratenmaker en wil je Tommygrass-gras opnemen in je assortiment? Neem dan gerust contact met ons op voor een informatiepakket. We kunnen nu vast verklappen: je zult zeker verrast zijn door de combinatie van kwaliteit en prijs!